НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ НА САЈМУ У ПЛОВДИВУ
30.09.2011

На 67.Међународном сајму технике, у бугарском граду Пловдиву, Градска општина Палилула у Нишу, организовала је 29.септембра „Бизнис форум Србија – Бугарска“. На овом тематском скупу, који је организован уз подршку амбасаде Србије у Бугарској, Регионалне привредне коморе Ниш и ЛЕДИБ програма у Нишу, учествовало је око педесет привредника из Бугарске и Србије. Након поздравне речи Ивана Соколова, директора ове престижне сајамске манифестације, учесницима скупа се обратио Александар Миличевић, Аташе за економске односе наше Амбасаде у Софији (Бугарска). Он је говорио о актуелним привредним кретањима у региону и значају остваривања регионалне привредне сарадње. Овим поводом представљен је и општински пројекат „Успостављање синергијског дијалога између српских и бугарских предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава“, који је уз подршку ЛЕДИБ програма окупио на овој сајамској манифестацији 15 предузетника са Палилуле. О томе су говорили Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске општине Палилула, Бобан Микић, члан општинског Већа и Жарко Симовић, представник ЛЕДИБ програма.

О привредним потенцијалима нишког, топличког и пиротског региона говорио је Александар Митић, председник Регионалне привредне коморе Ниш. Одржана је и презентација „Слободне зона Пирот“. О улози слободних зона у Србији и могућностима Слободне зоне Пирот учеснике форума је упознао Зоран Петровић, помоћник директора ове установе.По речима председника општине Палилула проф.др Игора Новаковића очекује се да представници МСП сектора Србија и Бугарске, уз билатералне разговоре, до краја сајма, склопе нове пословне аранжмане.

Сајаму Пловдиву, на којем излаже 1.482 предузећа из 44 држава света, се завршава 1. октобра, а организатори очекују да ће га посетити више од 100.000 привредника. Сајамски партнер ове године је Русија, а изложба протиче под мотом "Нови живот-Нове технологије".

Сајам у Пловдиву